Problemele de sanatate ale pisicilor in varsta

Pisicile in etate, ca si oamenii, resimt varsta inaintata si sunt predispuse la boli precum: diabetul zaharat, problemele cardiace, bolile de rinichi sau cancerul. Un aspect pozitiv este acela ca, daca sunt depistate din timp, multe dintre aceste afectiuni pot fi tratate cu succes, iar pisica poate continua sa traiasca o viata relativ normal.
Din acest motiv, este recomandat sa supravegheati ritmul si starea pisicii dumneavoastra pentru a evita si combate din timp diversele afectiuni. Controlul periodic si vizita la medicul veterinar este o masura de preventie indispensabila pentru bunastarea pisicii dumneavoastra.
Diabetul
Diabetul zaharat poate afecta pisicile de orice varsta insa posibilitatea de aparitie este crescuta odata cu inaintarea in varsta. Pisicile obeze prezinta un risc mai mare de diabet si totodata, se poate instala mai des la masculi.
Simptome
-sete excesiva si urinare frecventa;
-pierdere in greutate/ sau ingrasare brusca;
-varsaturi;
-lipsa poftei de mancare, deshidratare.
Daca observati la pisica dumneavoastra unul dintre simptomele de mai sus, va recomandam sa faceti o programare pentru pisica dumneavoastra la un consult de specialitate. Pentru a identifica exact aceasta boala, medicul veterinar va recomanda o serie de analize, iar pe baza lor va putea sa evalueze gravitatea bolii si ii va oferi pisicii tratamentul de care aceasta are nevoie.
Tratamentul pentru diabet se initiaza doar la recomandarea medicului veterinar, care in urma unei consultatii amanuntite , va poate recomanda pisicii dumenavoastra o dieta speciala si controlul greutatii, medicatie corespunzatoare si in cazuri severe chiar insulina prin injectare.
Insuficienta renala cronica
Frecventa la pisicile in varsta, insuficienta renala este o afectiune evidentiata de deteriorarea treptata, a functiei renale pe o perioada de luni sau ani. Aceasta problema de sanatate a pisicilor creeaza mai multe disfunctii ale corpului. De exemplu, toxinele, care in mod normal sunt secretate ca deseuri, pot sa ajunga in sange.
Simptome
-sete excesiva si urinare frecventa;
-dificultati la urinare;
-varsaturi;
-scadere in greutate.
Daca pisica dumneavoastra prezinta simptomele de mai sus, trebuie sa faceti o vizita la medicul veterinar care va indica analize, iar pe baza lor,tratamentul.
Tratamentul pentru insuficienta renala poate sa constea in medicatie corespunzatoare, dieta saraca in proteine si monitorizare permanenta a pisicii in vederea evolutiei pozitive a starii sale de sanatate.
PROGRAMARE ONLINE
Urgente: 021 9881
Telefon: 037 274 42 14
Email:office@marcovet.ro