Pregatirea patrupedului pentru sezonul estival

 

Patrupezii necesita ingrijire speciala pe perioada verii, de aceea este important sa ai in vedere anumite aspecte care i-ar putea influenta sanatatea. Nu uita ca un caine sanatos este un caine fericit și jucauș!

 

Spalarea este un pas esential in rutina unui caine. In mod normal, cainele trebuie spalat o data pe luna, dar frecventa trebuie discutata in prealabil cu medicul veterinar, intrucat fiecare rasa este diferita. Spalarea regulata ajuta la eliminarea parului in exces, a mirosurilor și a parazitilor care pot aparea pe timpul verii. Nu uita sa-i verifici blana! Mușcaturile de capușa sunt frecvente in lunile calduroase.

Daca ai un caine neastamparat sau pur și simplu nu vrei sa te murdarești, poti apela la specialistii Marco Vet pentru servicii complete de cosmetica.

 

Tunderea blanii este obligatorie in sezonul estival, in principal din cauza caldurii dogoritoare, pe care animalutul o resimte puternic. Se recomanda ca acest procedeu cosmetic sa fie efectuat doar de un specialist. O blana plina de ghemotoace ii poate provoca disconfort și posibile probleme dermatologice.

 

Și perierea este la fel de importanta. La fel ca in cazul celorlalte procedee, frecventa de periere trebuie discutata cu medicul veterinar. Rasele cu blana lunga, precum Collie, trebuie sa fie periati saptamanal, pe cand cei cu blana scurta nu necesita la fel de multa atentie din acest punct de vedere.

Curatarea urechilor este un alt pas important in rutina unui caine. Acest procedeu este intotdeauna efectuat de un specialist, iar frecventa difera in functie de rasa și varsta. Cainii cu urechi lungi sau cu blana lunga sunt mai predispuși la infectii.

 

Pentru evitarea mirosurilor neplacute, care sunt mult mai pregnante vara, se recomanda vidarea glandelor perianale. Se evita dintr-un singur foc și secretiile și abcesele perianale care pot aparea și pot provoca dureri.

 

Nu doar aspectul conteaza. Asigura-te ca patrupedul tau este vaccinat și ca este cu toate analizele la zi. Schimbarea anotimpurilor, in special cand se face trecerea de la rece la cald, poate provoca modificari ale metabolismului, de aceea este indicat un control de specialitate.

 

Un specialist Marco Vet te poate indruma in toti acești pasi, pentru ca patrupedul tau sa se bucure de vara la fel de mult ca tine!