Pasarile, animale de companie. Responsabilitati.

Toate animalele de companie ne aduc bucurie cand invatam sa convietuim placut cu ele si sa ne aratam atasamentul.
Atunci cand alegem o pasare ca animal de companie, responsabilitatea creste direct proportional cu rasa aleasa. O pasare de talie mare, cum ar fi papagalii, necesita o cantitate mai mare de timp si energie investita in grija pe care o purtam zi de zi. De cealalta parte, pe o pasare mica precum canarul ii vom satsface nevoile si o vom face fericita mai usor. Cu toate acestea, indiferent de rasa sau talie, pasarile necesita o serie de responsabilitati de ingrijire pe care toate animalele de companie le solicita.
Igiena permanenta
Pasarile mananca intr-un stil mai dezordonat scapand bucati de mancare in bolul cu apa sau in colivie. Din acest motiv este indispensabila curatarea zilnica a coliviei si recipientelor de hrana si apa pentru a asigura un mediu sanatos si igienic. Pentru ca pasarile sunt foarte sensibile, trebuie sa aveti deosebita grija la produsele cu care curatati colivia pentru a evita contactul cu hrana si apa. Este recomandat sa aveti doua seturi de recipient de hrana si apa pentru a avea suficient timp sa le curatati si uscati corect. Astfel, companionul dumneavoastra se va simti confortabil si va fi in siguranta.
Medicul veterinar specializat
Pentru ca sunt mai sensibile decat cainii sau pisicile, pasarile necesita o atentie deosebita. Acestea pot suferi de afectiuni ale ciocului, aripilor sau ghearelor. Este recomandat ca medicul dumneavoastra veterinar sa supravegheze starea de sanatate a pasarii in mod constant pentru a evita aparitia unor probleme suparatoare.
Curatenia si intretinerea
Spalarea companionului dumneavoastra nu trebuie ignorata astfel ca pentru a fi curat si sanatos trebuie sa ii asigurati o toaleta potrivita chiar si de doua ori pe saptamana. Mai mult, scaldatul este un moment extrem de placut pentru majoritatea pasarilor.
Taierea gherutelor este, de asemenea, importanta pentru ca, in caz contrar, pasarea se poate agata de diverse obiecte ranindu-se. Consultati-va cu medicul veterinar; in functie de nevoie, taierea ghearelor se face aproximativ o data pe luna.
PROGRAMARE ONLINE
Urgente: 021 9881
Telefon: 037 274 42 14
Email:office@marcovet.ro