De ce este dresajul important pentru toate rasele de caini?

 

Cel mai mare mit printre stapanii de patrupezi este ca dresajul este necesar doar pentru rasele predispuse la un comportant agresiv (Pit Bull, Cane Corso, Mastiff etc.) Suntem cu totii de acord ca dresajul este esential pentru o comunicare care sa-i inspire cainelui siguranta si confort. Cu toate ca problemele de comportament pot fi ameliorate la orice varsta, se recomanda inceperea procesului de educare inca din primele sase luni de viata. Iata avantajele unor tehnici pozitive de dresaj, care vor imbunatati semnificativ viata companionului tau.

 

Imbunatatirea relatiei stapan-patruped


 

Tehnicile de dresaj pozitive asigura o relatie bazata pe respect reciproc, nu pe frica. Cainii care beneficiaza de tehnici pozitive de dresaj sunt mai toleranti si au un comportament mult mai previzibil. Dresajul nu afecteaza personalitatea patrupedului, asa cum cred multi iubitori de caini. Un caine ascultator, care stie sa raspunda la comenzile de baza, este un prieten de nadejde, care poate fi luat fara probleme in calatorii, excursii si vizite. De asemenea, respectarea comenzilor venite de la stapan il pot salva din situatii care i-ar putea pune in pericol viata.

 

Prevenirea anumitor probleme de comportament

 

Cele mai frecvente probleme de comportament sunt cele pe fond de stres. Anxietatea de separare, mancatul de pe jos si agresivitatea sunt cele mai intalnite probleme ale cainilor care sunt neglijati sau gresit intelesi.

 

Este important sa avem in vedere faptul ca fiecare rasa isi manifesta nemultumirile intr-un mod diferit. Din aceasta cauza, durata cursurilor de dresaj poate varia. Unele patrupede poseda si personalitati puternice. Sa luam de exemplu bulldogii francezi, despre care stim cu totii ca sunt incredibil de incapatanati. Rata anxietatii de separare este crescuta in randul cainilor afectuosi, care nu primesc suficienta atentie din partea stapanilor.

 

Familiarizarea cu alti caini

 

Este important ca patrupedul sa stie sa se descurce in orice imprejurare, mai ales atunci cand se afla in afara casei. Lumea este infricosatoare, atunci cand o privesti prin ochii unui pui. Plimbarile si contactul cu alte persoane si animale ii pot scadea nivelul de stres si il pot face sa se simta mai confortabil cu lumea inconjuratoare. Mare atentie atunci cand facilitezi intalnirea dintre doua rase, mai ales cand sunt de dimensiuni diferite. Cainii care nu au suficienta incredere in sine pot fi raniti in incaierari.

 

Patrupezii fac parte din familie, de aceea merita sa aiba parte de cel mai bun tratament. Pretuim fiecare rasa si personalitate, indiferent cat de jucausa sau incapatanata ar fi, si cream programe personalizate. Fa-i animalutului tau o programare la Marco Vet si lasa-l pe mana unor dresori cu experienta, care au obtinut mereu rezultate si performanta!