A lua sau a nu lua companionul în vacanță? Aceasta este întrebarea!

Fie ca este vorba despre o calatorie in interes de afaceri sau de un concediu de odihna prelungit, intrebarea rasare in gandul tau inca de dinainte de impachetarea bagajelor: unde lasi companionul? Daca sa-l iei cu tine nu iti surade, dar nici lasatul acasa nu-ti ofera certitudinea ca va fi in siguranta, exista intotdeauna o a treia varianta disponibila: adu-l la pet hotel! Daca si aceasta varianta iti ridica semne de intrebare, noi ne-am propus sa te convingem ca e alegerea cea buna! Am punctat opt dintre cele mai importante aspecte pe care stapanii trebuie sa le ia in calcul cand vine vorba despre pet hotel.

 

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un patruped pentru a fi acceptat intr-un Pet Hotel:

 

Pentru a fi acceptat in programul de cazare al unui pet hotel, companionul trebuie sa aiba un card de sanatate la zi, toate vaccinurile, deparazitarea interna si cea externa.  Acestea sunt cateva masuri de siguranta pentru a monitoriza starea medicala  a patrupedului si pentru a-i putea permite acestuia sa intre in contact cu alte animalute aflate deja in pet hotel. Pe langa conditiile de natura medicala, mai sunt si cele de natura comportamentala. Un caine extrem de violent nu va putea fi acceptat in pet hotel pentru a evita accidentarea atat a animalului din cauza comportamentului agitata si agresiv, cat si a ingrijitorilor si a animalelor deja cazate.

 

 

Monitorizarea:

 

Toate animalele de companie din cadrul pet hotelului sunt atent monitorizare de catre ingrijitori specializati in interactiunea, intelegerea si gestionarea comportamentului animalelor. Fiecare patruped cazat in pensiune este supravegheat constant, ingrijitorul find cel care se va ocupa de hranirea si programul acestuia pe durata sederii sale la pet hotel.

 

Acomodarea:

 

Trecerea peste socul schimbarii de mediu este usurata de profesionalismul ingrijitorilor care le acorda o atentie speciala animalelor cazate la pet hotel. Incepand de la procesul de cunoastere si crearea unei legaturi cu patrupedul, pana la hranirea lui, la plimbari in aer liber, si program de joaca. Partea de socializare dintre catel si ingrijitor conteaza foarte mult, pentru a putea lucra benefic cu un caine care are probleme cu tot ce inseamna nou (zgomot, oameni, alte animale). Trebuie sa observe ca exista si alte persoane in universul lui de referinta in afara de stapani care nu ii fac rau, ci doar doresc o apropiere. Atunci catelul se relaxeaza si trece in etapa de deschidere la socializare.

 

Hrana:

 

Un program de masa echilibrat este calculat in functie de varsta animalului, greutatea si posibilele alergii alimentare sau probleme medicale ale companionului. Cu toate informatiile necesare primite de la stapani, ingrijitorii intocmesc un program echilibrat cu 3-4 mese pe zi, in functie de nevoile si de talia animalului. Mixul de hrana uscata si hrana umeda sunt componentele de baza ale unei mese corecte.

 

Programul patrupedului:

 

Pentru o dezvoltare armonioasa a animalului, plimbarile si joaca in aer liber sunt elementele cheie. Ingrijitorii Marco Vet au intotdeauna grija ca animalele sa petreaca suficient timp in natura pentru a-si consuma energia si pentru socializare. Zilnic, patrupezii sunt plimbati in curtea exterioara, fiind insotiti mai apoi de catre ingrijitori la joaca si supravegheati pe perioada socializarii pentru a estompa posibilele conflicte, cazuri foarte rar intalnite de altfel.

 

Interactiunea cu ceilalti patrupezi cazati:

 

Socializarea este cheia. Daca patrupedul s-a dezvoltat de mic prin socializare, acesta se acomodeaza rapid. Problemele apar la patrupezii care sunt in general crescuti mai mult inchisi in casa sau in gradina, care nu au luat un contact cu mediul exterior pe cont propriu, ci doar sub supravegherea excesiva a stapanului. In clipa in care ajung intr-un mediu strain se streseaza, devin anxiosi si chiar putin agresivi. Insa aceste probleme dispar in aproximativ doua sau trei zile cu ajutorul atentiei si grijii pe care ingrijitorul i-o acorda patrupedului, ajutand la integrarea sa in cercul animalutelor cazate treptat, evitand posibilele conflicte.

 

Problemele de atasament si dorul de stapan:

 

Aceste probleme se manifesta in general la cainii care sunt extrem de atasati de stapani, iar lipsa acestora provoaca schimbari de comportament si debusolare. Socializarea este raspunsul si in aceste cazuri. Poate diminua efectele lipsei stapanului, care se manifesta printr-un apetit capricios timp de o zi sau doua. Starea de letargie a animalului si trecerea peste socul mediului noi, lipsit de protectia stapanului, sunt gestionate prin grija, atentie si un program bine stabilit de catre ingrijitor.

 

Mit sau adevar:  jucariile preferate si un obiect care apartine stapanului sunt talismane care ajuta la depasirea perioadei?

 

Mit! Sunt un beneficiu de moment. Cainele nu acorda o atentie deosebita acelui obiect atunci cand este singur sau posesorul lipseste. Sunt obiecte cu care patrupedul a interactionat si le-a folosit impreuna cu stapanul. Fara acesta, nu reprezinta un interes aparte pentru animal. Acesta nu se joaca singur cu mingiuta, de exemplu, ci impreuna cu stapanul. Aceste obiecte au mai mult un efect placebo pentru stapan, care are impresia ca ii mai alina dorul patrupedului.